Σάββατο, Σεπτεμβρίου 27, 2014

Now or Never

Διάλεξε το ποτέ. 

Αν το δίλημμα είναι τώρα ή ποτέ, διάλεξε το ποτέ.
Μην το κάνεις ρε παιδί μου!

Τι βιαιότητα είναι αυτή? Ή τώρα ή ποτέ? Ποτέ λοιπόν!


" Ό,τι είναι να έρθει θα έρθει, αλλιώς θα προσπεράσει." Και όταν θα έρθει - επίτρεψέ μου να συμπληρώσω- θα το κάνει υπό τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε αβίαστα να το επιλέξεις, να βρεθείς ήδη σε αυτό χωρίς να το 'χεις πάρει χαμπάρι.

Αν είναι να το κάνεις τώρα γιατί νομίζεις πως δεν θα δωθεί ξανά η ευκαιρία, τότε μην το κάνεις. Μην πέφτεις στη παγίδα "και αν αύριο πεθάνω". Δεν θα πεθάνεις αύριο! Εκτός και εάν είσαι ο μάγος σε κάποιο χωριό της Αφρικής ή συγγενής της Λίτσας Πατέρα και ξέρεις κάτι παραπάνω από τα μελλούμενα...

Ακόμα και αν είναι "να πεθάνεις αύριο", προτιμάς να κάνεις κάτι που δεν είσαι σίγουρος? Αν τίθεται δίλημμα σημαίνει ότι κάτι αρκετά μεγάλο μέσα σου διαφωνεί. Έχει λόγο που το κάνει. Αν επιλέξεις κάτι για το οποίο δεν είσαι έτοιμος, θα υποστείς συνέπειες που δεν έχεις φανταστεί. Και άντε άσε τις συνέπειες, αυτό που βιαστικά θα διαλέξεις δεν θα ταιριάζει καλά με το μέσα σου. Όσο καλό, όσο αρεστό και αν φαίνεται και αν είναι, εάν έχεις ενδοιασμούς σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δεν θα ταιριάξει καλά με τη ψυχή και τη προσωπικότητά σου, δεν σου αρμόζει. Ακόμα και αν βγάλεις από τη σκέψη σου τους ενδοιασμούς και τις συνέπειες, το κομμάτι αυτό ακόμα δεν θα κάθεται καλά. Θα το απορρίψει ο οργανισμός σου, αν δεν προλάβει πρώτα να φύγει από μόνο του.

Αν αυτό σου ταιριάζει τότε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επανέλθει στη ζωή σου.

Μα σε παρακαλώ, ότι και να επιλέξεις, να μην ξεχάσεις γιατί το έκανες.