Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015

Ο γελοίος

Κάποτε με ρώτησαν γιατί γράφω.
Γιατί όταν έχω κάτι μέσα μου να με καίει, δεν μπορώ να το πιάσω και να το βγάλω έξω μονομιάς με το μιλητό. Ενώ αν το σιγοτραγουδήσω γράφοντας για αυτό, κάπως κοπάζει μέσα μου. 

Αυτή τη φορά είναι επειδή θέλω να ανάψει η φωτιά. Γιατί σαν πολύ ήσυχα δέχτηκα την μαλακία σου.

Δεν φταις εσύ που είναι μπουρδέλο το κεφάλι σου. Δικαίωμά σου να σκέφτεσαι όπως θες. 

Όμως αγάπη μου, δεν μπορείς να παίζεις με τους άλλους. Και όταν σου ζητάω να μου ξεκαθαρίσεις τη θέση σου, να το κάνεις μπαλάκι από συνάντηση σε συνάντηση γιατί δεν σε βολεύουν τ' άστρα.
Και είναι απαράδεκτο από τη μεριά σου, όταν σε ρωτάω αν παίζει κάτι άλλο να πας να με βγάλεις τρελή, επειδή δεν έχεις τα αρχίδια να αντιμετωπίσεις την κατάσταση σαν άντρας.

Επίσης, δεν φταις που δεν ενδιαφέρεσαι.

Φταις όμως, που είχες δώσει την εντύπωση ότι το προσπαθείς από τη μεριά σου. Και που όταν άλλαξε αυτό, δεν ειδοποίησες για να κανονίζω και γω την πορεία μου. Φταις όταν δεν κόβεις το δέσιμο. 

Είχα γνωρίσει μαλάκες και μαλάκες στη ζωή μου. 
Άλλοι μου φέρθηκαν άσχημα, άλλοι προσπάθησαν να εκμεταλευτούν το συναίσθημά μου για δικούς τους σκοπούς, άλλοι με έβλεπαν μόνο σαν τρύπα δηλωμένα.
Άλλοι μεγαλύτεροι με ωριμότητα 14χρονου που ενδιαφέρονταν μόνο να πηδήξουν, άλλοι μικρότεροι με μεγάλα λόγια που δεν σκόπευαν να κάνουν πράξη.
Ο καθένας με την πετριά του.

Όμως εσύ... 
Για σένα έλεγα, πάνω από όλα, ότι είσαι καλό παιδί, καλή ψυχή ρε αδερφέ. Ένιωθα ασφαλής γιατί δεν είχες κακία μέσα σου.

Έμαθα πράγματα και θάματα μαζί σου!  
Έμαθα για παράδειγμα, ότι μπορεί κάποιον να τον θες για καβάτζα και να κανονίζεις ταξίδι μαζί του, να κάνεις σχέδια για το μέλλον. 
Όπως επίσης έμαθα,  ότι αν δεν φτάσεις έναν άνθρωπο στο αμήν, δεν παραδέχεται την ενοχή του. Και πως όταν το κάνει, το έγκλημα για αυτόν δεν υφίσταται εξ' αρχής. Δεν νιώθει ότι έχει κάνει κάτι λάθος.
Μα το σημαντικότερο, ότι ένα καλό παιδί είναι ικανό να κοροϊδεύει τον συνομιλητή του, αν τον συμφέρει καλύτερα. Χωρίς ντροπή και ενοχή. Ξανά και ξανά.


Δεν ήξερα μέχρι τώρα, πόσο μαλάκες μπορεί να γίνουν τα θολωμένα παιδιά.

Δεν ξαναγράφω για σένα.